Francuski filmovi u Niškom kulturnom centru

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2020, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski filmovi u Niškom kulturnom centru

Ljubitelji francuske kinematografije imaće prilike da u 3 dana pogledaju 6 filmova iz ove zemlje. Projekcije su zakazane u Niškom kulturnom centru (NKC) od 15. do 17. januara.

Najpre će publika moći da pogleda film Tamara, o 15-godišnjakinji koja ima problem sa težinom. Premijera je zakazana za 19 sati. Dva sata kasnije biće prikazana drama Žeronimo.

Tokom vrelih avgustovskih dana, mlada aktivistkinja Žeronimo pokušava da smanji tenziju između >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mladih u kvartu Sen-Pjer. Situacija kulminira, kada tinejdžerka turskog porekla pobegne od ugovorenog braka... - stoji u opisu filma.

Narednog dana, 16. januara, od 19 sati sledi projekcija filma Nisam đubre, a potom i drame Fatima.

Poslednje filmske večeri, na repertoaru je ostvaranje iz 2015. godine Leto o feminističkom pokretu u francuskoj početkom 70-tih godina prošlog veka, a zatim i film Bird people.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.