Foto-vest: Podrška Republici Srpskoj i u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto-vest: Podrška Republici Srpskoj i u Nišu

Nakon referenduma na kojem je izglasano da 9. januar bude Dan državnosti Republike Srpske, podrška ovom entitetu u Bosni i Hercegovini osvanula je i na zidinama niške Tvrđave.

Zasada nije poznato ko je transparent na kojem piše “Živela Republika Srpska” zakačio na Tvrđavu, ali se to desilo dan nakon što je preko Drine održan referendum.

Crvenim slovima ispisana je poruka koja visi sa Tvrđave u centru Niša i koju su građani primetili jutros.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Inače, na jučerašnjem referendumu čak 99,81 % birača glasalo je “da” i tako odlučilo da 9. januar bude Dan državnosti Republike Srpske i na taj način se usprotivilo ranijoj odluci Ustavnog suda BiH da ovaj datum proglasi neustavnim.

Podsetimo, Dejtonskim sporazumom je odlučeno da Bosnu i Hercegovinu čine dva entita - Federacija BiH i Republika Srpska i jedan distrik - Brčko.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.