Fergi će trošiti kada odu veterani

Izvor: B92, 13.Sep.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fergi će trošiti kada odu veterani

Aleks Ferguson izjavio je da će Mančester junajted ozbiljnije trošiti u prelaznom roku kada se veterani Rajan Gigs, Pol Skols i Geri Nevil penzionišu.

"Crveni đavoli" ovoga leta nisu kupili ni jednu zvezdu već su 20 milion evra potrošili na tri mlada igrača, Krisa Smolinga (20), Bebea (20) i Havijera Ernandesa (22).

Da je ova odluka bila ispravna pokazali su prvi mečevi u Premijer ligi ove sezone u kojima su Gigs i Skols bili lideri tima, a sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skols je dobio nagradu za najboljeg igrača u avgustu.

Ferguson je zbog toga istakao da će "otvoriti kasu” kada njegovi iskusni igrači okončaju karijeru.

"U ovom trenutku ne moramo da se razbacujemo novcem da bi doveli najboljeg fudbalera na svetu. U ekipi trenutno ima dovoljno vrhunskih igrača. Za nekoliko godina ćemo verovatno morati da malo više potrošimo, posebno kada se Rajan, Pol i Geri penzionišu”, rekao je Ferguson dan pre prvog meča Mančester junajteda u novoj sezoni Lige šampiona.

"Postoji mogućnost da će nam trebati vrhunski igrači kako bi razvili naše najmlađe fudbalere. Ali, u ovom trenutku imamo iskustvo. Imamo igrače koji su sa ovim klubom prošli kroz sve moguće emocije i znaju kako da se nose sa njima”.

Mnogi smatraju da Junajted poslednjih godina manje troši zbog loše finansijske situacije kluba, duga u kojem se nalazi od kako ga je Malkom Glejzer kupio.

"Nemamo finansijska ograničenja. Da nemam poverenja u ovaj tim možda bi nešto i radili. Samo je jedan igrač kojeg sam želeo da dovedem u klub, ali je on otišao u drugi pre nego što smo mi pokušali da ga kupimo. Najbolje što sada možemo da uradimo jeste da sami proizvodimo ili kupimo mlade igrače i razvijemo ih u klubu. Radeći tako osigurali bi klub na bar osam godina”, istakao je Ferguson.

Mančester junajted u utorak igra prvi meč u novoj sezoni Lige šampiona protiv Glazgov Rendžersa na "Old Trafordu".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vidić kapiten Mančestera?

Izvor: S media, 13.Sep.2010

Menadžer Mančester Junajteda, Aleks Ferguson, potvrdio je da Geri Nevil više neće biti kapiten "crvenih đavola", što znači da bi srpski reprezentativac, Nemanja Vidić, uskoro mogao da bude počastvovan velikim priznanjem...Ferguson je izjavio da mu je potreban kapiten koji je manje-više konstantno...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.