Evropski sud od marta zabranjuje krštenje dece

Izvor: NiskeVesti.rs, 26.Jan.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski sud od marta zabranjuje krštenje dece

Evropski Sud od marta 2016 zabranjuje krštenje dece i tretiraće to kao zločin, piše Il Giomale.it, a prenose srpski portali.

Po mišljenju Suda, sveta tajna krštenja nije kompatibilna sa interesima deteta, u skladu sa čl.3 Konvencije o pravima deteta koja je ratifikovana 25 maja 1992 godine, tvrdi ovaj portal.
Evropski sud je odbacio, kao neistinitu, tvrdnju da je trenutno krštenje novorođene dece bez dozvole oba roditelja «kršenje njihove slobode», iako je to jasno navedeno u članu 3.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Evropski sud zabranjuje krštavanje djece?!

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Jan.2016

Evropski Sud će od marta 2016. zabraniti krštenje djece i tretiraće to kao zločin, piše portal Il Giomale.it. Po mišljenju Suda, sveta tajna krštenja nije kompatibilna sa interesima djeteta, u skladu sa čl.3 Konvencije o pravima djeteta koja je ratifikovana 25 maja 1992. godine, prenosi ovaj...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.