Dva klavirska koncerta povodom muzičkog takmičenja

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva klavirska koncerta povodom muzičkog takmičenja

U petak 29. maja kao i u nedelju 31. maja od 19 sati u Koncertno-izložbenom prostoru niškog Fakulteta umetnosti publika će imati prilike da uživa u dva koncerta za klavir pijanista Branke Parlić i Hordi Kamela, kao i Milene Molove i Stevana Spalevića.

Ovi koncerti se organizuju povodom 3. Međunarodnog studentskog takmičenja komplementarnog klavira koje će se u Nišu održati od 29. do 31. maja i na kome će učestvovati studenti teorijskog odseka, kompozicije, dirigovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << muzikologije, solo pevanja i harmonike.

Na samom otvaranju takmičenja, pijanisti Branka Parlić iz Beograda i Hordi Kamel iz Španije održaće koncert na kome će publika moći da čuje dela Erika Satjea, Filipa Glasa, Pompua, Granadosa.

Zatvaranje takmičenja biće obeleženo koncertom eminentne pijanistkinje iz Bugarske Milene Molove i talentovanog mladog niškog pijaniste Stevana Spalevića koji će odstvirati po jedno delo Betovena i Musorgskog - kažu sa Fakulteta.

Koncertno-izložbeni prostor Fakulteta nalazi se u Knjaževačkoj ulici 2a, a ulaz na koncerte je slobodan za sve zainteresovane.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.