Dugovanja prema Gradskoj toplani oko 1.400.000.000 (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Jul.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugovanja prema Gradskoj toplani oko 1.400.000.000 (VIDEO)

Proceduru zaplene imovine, niška toplana pokrenula je prema najvećim dužnicima. Veliki problem jeste to što je potraživanja zakonski nemoguće naplatiti od preduzeća u stečaju, a utuživanje se ne isplati zbog ogromnih taksi.
Ukoliko toplana ne bude platila deo duga „Jugorosgasu“, taj snabdevač će aktivirati menice i naplatiti ceo iznos od oko milijardu i četiri stotine miliona dinara. Na taj način bilo bi onemogućeno funkcionisanje preduzeća, koje je primorano da do novca za svoje usluge dolazi zaplenom i prodajom imovine dužnika.
Preko 90 odsto Nišlija redovno plaća grejanje, ali su dugovi onih koji to ne rade na vreme oko milijardu i četiristo miliona dinara. Prinudna naplata duga, međutim, podseća ih da dobijena usluga mora da se plati.
Odgovorni iz Objedinjene naplate upozoravaju da su u crvenoj zoni pred utuženje dužnici koji nisu platili 6 računa i da mogu sklopiti ugovor o reprogramu koji podrazumeva plaćanje na najviše 24 rate, a ukoliko nisu u mogućnosti da pod tim uslovom isplate dugovanja, treba da se obrate toplani.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.