Drugo arheološko otkriće za nedelju dana

Izvor: RadioCity.rs, 23.Okt.2020, 20:29

Drugo arheološko otkriće za nedelju dana

Novinarka je izašla na teren, ali su na gradilištu nije bilo nikog, mašine su ugašene, a  radovi na gradilištu obustavljeni. Pokušali smo da kontaktiramo građevinsku inspekciju za više informacija, ali nam nisu odgovarali na pozive.

Komšije iz ove ulice kažu da su juče na teren izašli građevinska inspektorka i arheolog, koji su dugo proučavali novo otkriće , ali da od jutros na gradilištu nisu videli nikog, iako su radovi do momenta otkrića tekli neometano. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs <<
Aleksandar Aleksić, arheolog iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture je za City radio potvrdio informaciju i objasnio da je reč o jedinstvenoj celini, te da su novootkriveni ostaci       deo istog Arheološkog nalazišta, ali su pronađeni na drugoj katasterskoj parceli, na drugom gradilištu na svega par stotina metara od prvog. Nalazište je mnogo veće nego što smo isprva mislili. U pitanju su četiri ranohrišćanske grobnice iz vremena Carskog Niša, kaže Aleksić.
Podsetimo prošle nedelje su otkriveni ostaci vizantijskog obejekta na jednom gradilištu,  a nalazište je sačuvano zahvaljući prijavi savesnog građana. Građevinski investitor je obećao pomoć, te su radovi u tom delu nalazišta, obustavljeni.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.