Donatorski koncert “Veče operskih arija i dueta” (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 21.Sep.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donatorski koncert “Veče operskih arija i dueta” (VIDEO)

Simfonijski orkestar priprema veliki donatorski koncert pod nazivom “Veče operskih arija i dueta” koji će biti odrzan u četvrtak, 24. septembra od 20 sati, saopštilo je danas rukovodstvo Orkestra. Sredstva prikupljena prodajom karata biće iskorišćena za kupovinu instrumenta koji su ansamblu neophodni kako bi nastavili nesmetano da rade.
Donatorski koncert Niškog simfonijskog orkestra, pod vođstvom dirigentice Milene Injac, biće održan u četvrtak, 24. septembra, u njihovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << sali s početkom u 20h. Kao solisti nastupiće: mecosopran Aleksandra Ristić, soprani Katarina Simonović Ivanković i Brana Bajović, tenor Saša Arsenkov i baritoni Nikola Mikić i Marko Milisavljević.
PROGRAM KONCERTA:
Ž. Bize – Uvertira iz opere “Karmen”
Ž. Bize – Habanera iz opere “Karmen”
Ž. Bize – Pesma Toereadora iz opere “Karmen”
Đ. Verdi – Arija Alfreda iz opere “Travijata”
Đ. Verdi – Vinska pesma iz opere “Travijata”
Đ. Rosini – Arija Figara iz opere “Seviljski berberin”
Đ. Rosini – Temporale i tercet iz opere “Seviljski berberin”
P. Maskanji – Intermeco iz opere “Kavalerija Rustikana”
P. Maskanji – Arija Santuce iz opere “Kavalerija Rustikana”
Đ. Pučini – Arija Mizete iz opere “Boemi”
Š. Guno – Arija Julije iz opere “Romeo i Julija”
E. di Kapua – Napolitanska pesma O sole mio…
Koncert je donatorskog karaktera, što znači da će sredstva prikupljena prodajom ulaynica biti iskorišćena za kupovinu engleskog roga, koji Niški simfonijski orkestar ne poseduje, a koji je neophodan za rad ovog orkestra.
Karte se, po ceni od 500 dinara, mogu kupiti u sedisti ,,simfonicara’’ svakog dana od 8h do 20h, a takodje se mogu i rezervisati i to pozivom na broj telefona: 018/246-620 .

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Simfonijski koncertom prikuplja novac za engleski rog

Izvor: JužneVesti.com, 22.Sep.2015, 10:28

Kako bi prikupio novac za kupovinu engleskog roga, instrumenta koji ne poseduje, Niški simfonijski orkestar će u četvrtak 24. septembra od 20 sati održati donatorski koncert “Veče operskih arija i dueta”...U Simfonijskom objašnjavaju da im je ovaj instrument neophodan za rad, te pozivaju Nišlije...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.