Donacija Kliničkom centru stigla iz dijaspore (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Dec.2013, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija Kliničkom centru stigla iz dijaspore (VIDEO)

Srpska humanitarna organizacija iz dijaspore “28. jun“, poklonila je niškom Kliničkom centru pomoć u opremi i potrošnom materijalu vrednu 400.000 dolara. Donacija je prikupljana oko godinu i po dana u 130 gradova iz 80 zemalja.

Vrednu humanitarnu pomoć, preko godinu i po dana, prikupljali su Srbi iz dijaspore, okupljeni oko humanitarne organizacije „28. jun“. Svaka donacija Kliničkom centru Niš je dobrodošla, naročito kada se zna da je pred nama period štednje.
Inicijator prikupljanja donacije u okviru Projekta “Srpske zemlje srpski rod“ koji je pokrenut prošle godine je Nišlijka Marija Karličić, koja već 10 godina živi u Kanadi.
Pošiljka niškom Kliničkom centru, prva je donacija Srbiji studentske humanitrane organizacije “28. jun“ specifične po društveno-političkom i filantropskom radu. Njen cilj je da bude prepoznatljiva u međunarodnoj zajednici kroz saradnju na globalnom nivou, uz moto Vuka Karadžica “Ako svako uradi koliko može, narod neće propasti“.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Donacija srpskih studenata iz Kanade Kliničkom centru

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2013

Studentska humanitarna organizacija "28. jun" donirala je niškom Kliničkom centru potrošni materijal u vrednosti od oko pola miliona evra.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.