Izvor: JužneVesti.com, 21.Avg.2023, 10:45

Dom zdravlja u Nišu dobija Savetovalište za dojenje

U niškom Domu zdravlja će u utorak, 22. avgusta, biti otvoreno Savetovalište za dojenje, koje će raditi u sklopu Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, a zainteresovane mame moći će da se obrate za pomoć od 10 do 12 sati.

Savetovalište će biti u prostorijama Pedijatrije, na prvom spratu, ulaz broj 4. Biće otvoreno u utorak u 12 sati, a mamama dostupno od srede, u periodu od 10 do 12 sati. Sve zainteresovane moći će u to vreme da dobijaju potrebne informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od patronažnih sestara.

Pomoć će biti dostupna i telefonski, od 7 do 20 sati, preko brojeva 018/521-287 i 069/4-555-183.

Iz Doma zdravlja u Nišu podsećaju da Svetska zdravstvena organizacija i Američka asocijacija pedijatara preporučuju isključivo dojenje do navršenih 180 dana i da ga treba nastaviti i nakon 6 meseci, uz uvođenje čvrste hrane.

Dojenje je biološki fenomen i investicija za ceo život. Prirodna ishrana se smatra daleko jednostavnijom u organizacionom pogledu, dok o kvalitetnoj superiornosti ne treba polemisati - navode iz Doma zdravlja.

Napominju da je majčino mleko nutritivno bogato, iskoristivo, a ujedno i lako svarljivo, kao i da zamenjuje vodu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U niškom Domu zdravlja sutra se otvara Savetovalište za dojenje

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Avg.2023

SRBIJA – U niškom Domu zdravlja od sutra će biti otvoreno Savetovalište za dojenje, koje će raditi u sklopu Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, a zainteresovane mame moći će da se od srede obrate za pomoć. Njima će pomoć biti dostupna od 10 do 12 sati, a moći će i da telefonskim...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.