Dobitnica NIN-ove nagrade Ivana Dimić danas u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 10.Feb.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnica NIN-ove nagrade Ivana Dimić danas u Nišu

Ivana Dimić spisateljica, autorka je pet knjiga kratkih priča, više drama i TV scenarija. Ivana je peta žena, koja je dobila ovu nagradu. Pre nje NIN-ovom nagradom su ovenčane Svetlana Velmar-Janković, Dubravka Ugrešić, Grozdana Olujić i Gordana Ćirjanić.
“Arzamas”   u izdanju "Lagune" koji je na žiri za dodelu NIN-ove nagrade ostavio najjači utisak, prema rečima same autorke to neobično ime je dobio prema imenu zatvorenog grada u kome je tim naučnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << radio na stvaranju atomske bombe a o arzamaskom užasu satkanom od sreće i smrti pisao je i Školovski. U kakvoj je sve to vezi sa knjigom Ivane Dimić, koja opisuje  odnos dementne majke i ćerke koja brine o njoj, u pozivu za večerašnju promociju, iz Narodne biblioteke Stevan Sremac objašnjavaju:
"Ljubav kao jedini dostojan protivnik smrti...Knjiga govori o arzamaskom užasu kroz koji prolaze majka, koja tone u demenciju i ćerka, koja se bori da njihova uzajamna ljubav pobedi majčinu nadolazeću smrt. Priča o odnosu majke i ćerke, odnosu koji oblikuje naš identitet, definiše naš odnos sa drugima i u velikoj meri određuje naše izbore tokom života."
 
 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.