Dizajn: Specijalna nagrada našem studentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dizajn: Specijalna nagrada našem studentu

NOTINGAM - Miroljub Anastasov, student Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, dobio je posebno priznanje sudija, zajedno sa još deset studenata iz sveta, na međunarodnom takmičenju u dizajnu za studente, u organizaciji alijanse „Dizajnom protiv krzna".

‘Dizajnom protiv krzna' je međunarodno takmičenje za studente, koje se sprovodi u pet regija: Kina, Evropa, Severna Amerika, Rusija te Velika Britanija i Irska.

Sada u svojoj šestoj godini, takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << redovno privuče više od 7000 učesnika iz više od 60 zemalja.

Prvo mesto osvojio je Tomislav Stančić sa Tehničkog fakulteta u Zagrebu, drugo mesto Mildred Dandelot iz Ženeve, a treće mesto Olga Peškova, iz Australije.

Svi radovi mogu se naći na službenoj stranici takmičenja www.infurmation.com.

Studenti dizajneri upućeni su da osmisle poruku za zaštitu životinja, fokusirajući se pri tom na okrutnost nad životinjama u proizvodnji pravog krzna. Više od 65 miliona životinja godišnje ubije se zbog njihovog krzna, od kojih je većina pretvorena u modnu odeću i dodatke.

Brajan: Ne nosite krzno

Komentarišući ovogodišnje takmičenje, Šeli Brajan, organizatorka ovogodišnjeg evropskog i međunarodnog takmičenja izjavila je da evropski i međunarodni krug takmičenja postaje sve jači, sa više od 1000 učesnika iz više od 50 zemalja.

„To je uistinu međunarodno takmičenje. Čestitam svim studentima koji su učestvovali i njihovim učiteljima, i zahvaljujem im što su svoje značajne dizajnerske veštine iskoristili kako bi preneli snažnu poruku - krzno je okrutno, ne kupujte ga, ne nosite ga" kaže ona.

Surjan: Očekujemo još novih kandidata

Osvrnuvši se na pohvaljeni rad, Ivana Surjan iz „Prijatelja životinja" , dodala je svoje čestitke Miroljubu što je osvojio posebno priznanje sudija.

„Ovo je prvi put da je Srbija učestvovala na takmičenju i radujemo se još većem broju prijavljenih studenata za takmičenje sledeće godine", dodaje ona

I javnost glasa

Najbolja tri rada iz evropskog i međunarodnog takmičenja će ići u drugi krug kako bi bili ocenjeni, zajedno s pobednicima iz drugih regija (Kina, Severna Amerika, Rusija te Velika Britanija i Irska) za ‘Veliku nagradu".

Ista umetnička dela takođe će biti prijavljena za ‘Nagradu po izboru publike‘, a za njih će javnost glasati putem interneta.

Novembar za glasanje

Glasanje će se održati tokom meseca novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.