Divljali kejom i uništili dvadesetak mladica

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divljali kejom i uništili dvadesetak mladica

Dok su idući nišavskim kejom od Gabrovačke reke do pešačkog mosta kod Toplane izgrednici lomili sve na šta su naišli, nisu zaobišli ni čitav drvored mladica sa 8 hrastova i desetak lipa. Nakon saslušanja četvorice, policija osumnjičila samo jednog.

Kako je policija saopštila, "radi utvrđivanja svih okolnosti" bila su privedena 4 mladića koji su, kako se sumnja, bili u istom društvu, ali je krivična prijava za uništenje i oštećenje tuđe stvari podneta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << protiv jednog od njih.

Jezivo je gledati to polomljeno drveće koje je za nekoliko godina trebalo da svima nama ulepša okolinu. Vidi se nečija strašna bahatost i bezobzirnost. Nadam se da će počinioci biti uhvaćeni - kaže naš čitalac.

Pomoćnik direktora za poslove sektora "Zelenilo" ovog preduzeća Slobodan Đorđević kaže da je štetu teško izmeriti.

Sama sadnica košta oko 5 do 6 hiljada dinara po sadnoj jami, ali ako bi se sračunala dugoročnost, šteta je mnogo veća. Setili smo se da "Toplana" ima kamere i otišli da proverimo snimke. Nadam se da ćemo utvrditi ko su počinici, u suprotnom podnećemo prijave protiv N. N. lica - kaže Đorđević.

Objašnjava da je uništene mladice teško vratiti u život jer su sve polomljene daleko ispod krošnje. Ako postoji mogućnost da neka od njih preživi, svakako ne bi mogla da ostane u drvoredu, već bi zbog njenog nepravilnog oblika u koji bi izrasla, morala da bude na slobodnoj površini.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.