Direktor KC Niš: Završavamo radove na helidromu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor KC Niš: Završavamo radove na helidromu

Uskoro bi pacijenti koji su u kritičnom stanju mogli da stižu u niški Klinički centar i helikopterom, ali i da se iz Niša ovom letelicom prevoze u druge ustanove u Srbiji, jer se, prema rečima direktora KC Zorana Radovanovića, završavaju radovi na helidromu.

Kako prenosi RTS, prvi pacijenti bi mogli da se prevoze helikopterom za petnaestak dana, a Radovanović je ovaj trenutak ocenio kao istorijski za Niš.Radnici i dalje na helidromu; Foto: Vanja Keser
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Došli smo do toga da završavamo radove na izgradnji helidroma. Omogućićemo i prijem hitnih pacijenata u svakom trenutku i transport iz zgrade KC ka Beogradu. Klinički centar u Nišu piše istoriju ovog grada - rekao je Radovanović za RTS.

Direktor KC je kazao da su ekipe Urgentnog centra potpuno spremne za prijem pacijenata koji stižu helikopterom, kao i za slanje ljudi u druge ustanove ovom letelicom sa piste koja se nalazi uz prugu, iza nove zgrade Kliničkog.

Skoro 4 godine u saradnji sa Direkotratom za civilni vazduhoplov i Ministarstvom zdravlja smo kompletno ekipe edukovali, obučili, opremili na čelu sa dr Miodragom Lazićem iz Urgentnog centra. One su spremne i za ulazak u helikopter u slučaju uvoženja pacijenta, za prijem pacijenta iz letelice. Tako da smo spremi u potpunosti, mislim da ćemo odgovoriti zadatku - dodao je Radovanović.

Da je helidrom sertifikovan i projektovan po evropskim i svetskim standardima kazao je Petar Miosavljević sa Saobraćajnog fakulteta u Beorgadu.

Inače, iz Kliničkog centra skoro tri nedelje nisu odgovorili na pitanja Južnih vesti o dinamici izgradnje helidroma, da bi danas o tom projektu govorili za RTS. Ovo nije jedina tema o kojoj izbegavaju da odgovaraju na novinarska pitanja. Ćute i o poseti finansijske inspekcije, konkursu za zapošljavanje radnika, aparatu koji ne radi i mnogim drugim temama koje novinari Južnih vesti žele da otvore.

Podsetimo, Klinički je počeo da traži graditelje helidroma septembra prošle godine, a u tenderu je bilo navedeno da će izgradnja koštati 15,5 miliona dinara. Izgradnja piste za helikoptere je najavljenja decembra 2017. kada je i otvorena nova zgrada KC u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niški klinički centar dobio heliodrom, prvi pacijenti za 15 dana

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Apr.2019

Klinički centar u Nišu druga je zdravstvena ustanova u Srbiji koja je dobila helidrom. Omogućićemo u svakom trenutku prijem hitnih pacijenata i transport iz zgrade KC ka Beogradu ili nekoj drugoj ustanovi, rekao je za RTS Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu...Niš se nalazi na...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.