Digitalna  Nacionalna klasa  u Niškom kulturnom centru

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Okt.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalna Nacionalna klasa u Niškom kulturnom centru

Jedan od najpopularnijih srpskih filmova „Nacionalna klasa“, koji je u okviru projekta Vip kinoteka digitalno restauriran, biće prikazan u utorak 23. oktobra 2018. godine, u Niškom kulturnom centru, sa početkom u 19 časova.

Jugoslovenski klasik iz 1979. godine, snimljen je u režiji Gorana Markovića iu produkciji Centar filma.

Okosnicu priče čini glavni junak Flojd, vozač Nacionalne klase, koga tumači Dragan Nikolić.

Nezaboravne uloge u >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ovom filmu su ostvarali i Bogdan Diklić, Gorica Popović, Aleksandar Berček, Voja Brajović, Bora Todorović, Rade Marković, Irfan Mensur i mnogi drugi.

Projekat "Vip Kinoteka", nastao u saradnji kompanije Vip mobile (VIP kompanija) i Jugoslovenske kinoteke, ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Ovim projektom, koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.