Devojčici polomili ruke dok je štitila trenera

Izvor: Blic, 14.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčici polomili ruke dok je štitila trenera

NIŠ - Aleksandra Ignjačević (16), odbojkašica OK Stampedo iz Niša, zadobila je prelom obe ruke dok je trener Ivan Bojović (29) brutalno pretučen u napadu petorice huligana, preksinoć oko 21.30 časova na treningu ovog kluba u OŠ „Sreten Mladenović Mika".

Meta napada bio je Bojović, najverovatnije zbog toga što jednom od siledžija nije dozvolio da prisustvuje treningu, a napadači su u tuči koristili palicu odlomljenu sa školske klupe.

- Video sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako petorica mladića, među kojima je bio i jedan od koga sam deset minuta ranije zatražio da napusti salu, ulaze i kreću prema meni. Na treningu je bilo 20 devojčica uzrasta od osmog razreda osnovne do drugog razreda srednje škole. Deca su sve vreme vrištala, dok su me obesni mladići tukli i vikali „udri ga, ubi ga". Gledao sam samo kako da ih odvučem od sale i zaštitim decu. Aleksandra, koja se našla u mojoj blizini, dobila je udarac palicom po rukama, a drugi trener Jelena Cvetković udarac u grudi. Pravo je čudo da sam prošao bez preloma, iako sam po leđima dobio jak udarac palicom, na kojoj je bilo oštrih ivica i metalnih delova - priča Bojović. Povređena devojčica je prevezena u bolnicu, gde joj je pružena prva pomoć i stavljen gips na jednu ruku, ali još ne može da se oporavi od šoka.

- Bila sam u blizini kada su napali trenera. Pokušala sam da se sklonim u stranu, ali sam dobila udarac po rukama. Na desnoj ruci mi je polomljen prst i ona je već u gipsu. Kasnije se ispostavilo da je polomljena i šaka leve ruke. Nisam mogla noćas da spavam od bolova, u velikom sam šoku i dugo neću moći da treniram - kaže Aleksandra, učenica drugog razreda mašinske škole.

Bojović kaže da sa napadačima nije imao prethodno fizički kontakt i da postoji 20 svedoka onoga što se događalo.

- Jednom od mladića prethodno nisam dozvolio da prisustvuje treningu jer to mogu samo roditelji, braća, sestre ili druge osobe koje su na neki način vezane za ovaj sport. Nisam ga dotakao niti gurao, iako sam tri puta morao da zatražim od njega da izađe iz sale. Završio sam dva fakulteta i u životu se ni sa kim nisam potukao. Ovo se ne sme tretirati kao obična tuča, već napad na instituciju, zbog čega nasilnike treba najoštrije kazniti - ističe Bojović. Treninzi ovog niškog kluba koji ima 130 aktivnih članova do daljeg su otkazani. Bojović je najavio da će s roditeljima đaka pokrenuti potpisivanje peticije radi povećanja bezbednosti dece u školama, koja će biti poslata Skupštini grada Niša i gradonačelniku Milošu Simonoviću.

Trojica napadača u pritvoru

U niškoj policiji je saopšteno da su identifikovani svi učesnici tuče i da su trojica punoletnih Nišlija zadržani u policiji dok su dvojica maloletnika na slobodi. Svi će biti privedeni sudiji za prekršaje, a dodatno će biti pokrenut i krivični postupak ako se utvrdi da za to ima elemenata. U policiji je rečeno da prema prvim podacima lekara povređeni imaju lake telesne povrede.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.