Debata o radnom položaju novinara u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jan.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debata o radnom položaju novinara u Srbiji

O prekarnom radu novinara, o tome da li država kontroliše medije, o autocenzuri i ukupnom stanju u medijima, kao i o tome kolika je odgovornost samih novinara za položaj u kome se nalaze, teme su debate koja će biti organizovana 25. januara u Nišu u 17 sati u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Povodom zbornika "Pasivni aktivizam novinara: Istraživanje aktivističkih kapaciteta medijskih radnika", tim će predstaviti rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << istraživanja sprovedenog tokom 2016. i 2017. godine. U debati će učestvovati rukovodilac istraživanja Srećko Mihajlović, sociolog Đokica Jovanović, analitičarka Centra za istraživanja javnih politika Tanja Jakobi, stručnjak za socijalnu politiku Miroslav Ružica, kao i dopisnik BBC iz Srbije Đorđe Vlajić i dopisnica lista Danas iz Niša Zorica Miladinović.

Istraživački tim Centra za razvoj sindikalizma završio je trogodišnje istraživanje fenomena prekarnosti i procesa prekarizacije, na uzorku novinara i na kontrolnoj grupi fizičkih radnika. Rezultati tog istraživanja objavljeni su u dve knjige: "Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život", prošle godine i sada "Pasivni aktivizam novinara". Istraživanje je realizovano u znaku dve premise. Jedna se odnosi na fenomen prekarnosti i prekarizacije rada i života, a druga na kapacitete čoveka da se suprostavi prekarizaciji - navode organizatori.

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih nalazi se u ulici Pariske komune, a jedan od organizatora debate je i niški Udruženi pokret slobodnih stanara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.