Danas slavimo SVETICU koja se zamonašila kao - MUŠKARAC!

Izvor: NiskeVesti.rs, 25.Feb.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas slavimo SVETICU koja se zamonašila kao - MUŠKARAC!

Marija se početkom šestog veka zamonašila kao monah u manastiru u Vitiniji, predstavivši se kao Marin

Pravoslavni vernici danas slave Svetu Mariju, sveticu koja je uspela da prevari sve u manastiru i zamonaši se kao da je muškarac.
Marija se početkom šestog veka zamonašila kao monah u manastiru u Vitiniji, predstavivši se kao Marin.
Marija je kao Marin često odlazila u obližnju gostionicu. Ćerka gostioničara jednom prilikom se zagledala u Marina, mislivši >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << da je muško.
Gostioničareva kći i Marin čak su i proveli jednu noć zajedno, najpre pričajući, a potom je za Mariju bilo kasno da se vrati u manastir pa je prespavala pored svoje prijateljice.
Sutradan je gostioničareva kći optužila Marina da je opštio s njom, zbog čega je ovaj bio izbačen iz manastira. Marija je zatim tri godine živela sama u bedi i gladi, a na kraju je umrla na ulici.
Ostatak teksta pročitajte na Telegraf.rs

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.