Danas je Svetski dan srca (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Sep.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Svetski dan srca (VIDEO)

Od infarkta u Srbiji svakog dana umre 15 ljudi, dok taj broj u svetu premašuje 17 miliona, podaci su Instituta za javno zdravlje u Nišu, izneti povodom međunarodnog Dana zdravlja srca. Tim povodom je u Gradskoj opštini „Crveni krst“ organizovan besplatan zdravstveni pregled i kontrola krvnog pritiska.
Bolesti srca su svake godine sve učestalije, ali njihove posledice i smrtni ishodi mogu da se smanje redovnim posetama lekaru i zdravim načinom života. U institutu za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << kažu da 80% prevremene smrtnosti može da se spreči ako se prestane sa pušenjem, pravnilno hrani i poveća fizička aktivnost
S obzirom na to da se ove godine, prilikom obeležavanja Dana srca, akcenat stavlja na to da lokalne zajednice utiču na svest svojih građana, Gradska opština „Crveni krst“ je, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, u svojim prostorijama organizovala kontrolu i mogućnost merenja krvnog pritiska.
Da podsetimo, Svetski dan srca je ustanovljen 2000. godine sa ciljem da se ljudima širom sveta pošalje poruka da bolesti srca i krvnih sudova odnose 17,3 miliona života svake godine.

 

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.