Danas je Svetski dan oralnog zdravlja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Mar.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Svetski dan oralnog zdravlja (VIDEO)

Svest o oralnoj higijeni i očuvanju zdravlja usta i zuba još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, iako se na tome intezivno radi, kažu niški lekari, povodom obeležavanja Svetskog dana oralnog zdravlja.
Prema istraživanju britanskih lekara, osobe koje ne peru zube dva puta dnevno imaju 70% veće šanse da dobiju neki tip kardiovaskularnog oboljenja. Upravo zbog ovakvih podataka neophodno je uticati na pacijente da ozbiljno shvate znacaj svakodnevne oralne higijene u očuvanju zdravlja.
Obeležavanje Svetskog dana oralnog zdravlja organizuju Svetska stomatološka federacija i Stomatologija primarne zdravstvene zaštite Niš.
Dr Miljana Punoševac ističe da je najvažnije uticati na roditelje, kako bi deca na vreme počela da brinu o zdravlju svojih usta i zuba. Tim povodom je održana i adekvatna priredba za niške školarce.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Oralna higijena – pola zdravlja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Mar.2014

Povodom 20. marta, Svetskog dana oralnog zdravlja, studenti završnih godina Stomatološkog fakulteta u Nišu, organizovali su u Obrenovićevoj ulici prezentaciju o značaju zaštite zdravlja usta i zuba.. . Lep osmeh, pored dobrog razpoloženja, znači mnogo više, zdrave zube i desni, ali i prevencija...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.