DS traži smenu direktora niške Toplane

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži smenu direktora niške Toplane

Zbog neodgovornog povećanja računa za grejanje, pri čemu se primenjuju različiti aršini u obračunavanju cene grejanja, niški odbor Demokratske stranke traži smenu direktora Toplane Slobodana Maksimovića.

U ovoj stranci ističu diskriminaciju potrošača kao osnovni problem, jer oni koji nemaju pojedinačne merače u svojim stanovima plaćaju duplo skuplje grejanje.

Takođe, ističu u DS-u, grejanje je poskupelo u trenucima kada je cena gasa u svetu pala. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Opravdanje da je poskupljenje prouzrokovano povećanjem cene gasa u trenutku kada je svetska cena energenata pala, i da su građani dužni da plaćaju kaznene penale na osnovu toga imaju li ili nemaju sopstvene kalorimetre, zvuči blago rečeno smešno i nikako ne pruža objašnjenje za monopolističko ponašanje jednog javnog gradskog preduzeća - stoji u saopštenju DS.

Demokrate kažu da je na skupu koji je održan krajem januara u Media centru direktor Maksimović rekao da su oni koji žive u zgradama bez kalorimetra na podstanicama u boljem položaju, ali i da oni koji žele da se isključe sa sistema grejanja to mogu da učine samo putem odluke suda.

Zbog svega toga, a pre svega zbog javne i jasne diskriminacije građana Niša, Demokratska stranka u Nišu smatra da bi smena direktora Gradske toplane pokazala da grad Niš ipak brine i o građanima, a ne samo o svojim funkcionerima - saopštavaju iz DS.

Gradonačelniku i većnicima iz redova Srpkse napredne stranke demokrate poručuju da su građani egzistencijalno ugroženi, da od iste vlasti trpe smanjenja plata i penzija uz istovremeno povećanja poreza, nameta i dažbina i da građani nisu u službi Toplane nego obrnuto.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.