DRI: Niš loše upravlja gradskim lokalima

Izvor: JužneVesti.com, 18.Dec.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRI: Niš loše upravlja gradskim lokalima

Zbog nejasnog načina procene visine zakupnine gradskih lokala, to što nema odgovarajućeg marketinga, ali i što ne postoji sveobuhvatna evidencija poslovnog prostora u Nišu, Državna revizorska institucija (DRI) zaključila je da Grad loše rukovodi ovakvim objektima.

Periodično Grad Niš raspisuje oglase za izdavanje gradskih lokala. Početkom decembra, Grad je ponovo rešio da izda lokale, smeštene uglavnom u samom centru Niša.

Međutim, način na koji Gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << uprava ovo radi nije adekvatan, smatraju u DRI.

Naime, DRI kaže da bi uz bolji marketing i procenu početne visine zakupa moglo da se zaradi više para.

Da izvrše procenu početne visine zakupnine, da primenjuju odgovarajući marketing kako bi se postiglo davanje u zakup po najboljoj zakupnini i da preduzimaju mere za efikasniju naplatu potraživanja zakupnine - navode u DRI.

Dodaju i da ne postoji kompletna evedincija prostora. Inače, kažu, da je prosečna početna cena po kvadratnom metru u Nišu bila nešto preko 3.000 dinara. To je, tvrde, za skoro 2.000 po metru kvadratnom skuplje od beogradskih lokala.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.