Cvetković: Zajedništvo ključ plasmana na PE

Izvor: RTS, 15.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Zajedništvo ključ plasmana na PE

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je pred početak priprema za kvalifikacioni meč sa Bosnom i Hercegovinom u Sarajevu i Nišu 19. odnosno 22. marta, da je zajedništvo osnovni ključ plasmana na prvenstvo Evrope u Austriji 2010. godine.

"Želimo da igrači u predstojeći meč protiv Bosne i Hercegovine uđu rasterećeni, bez imperativa pobede", rekao je Cvetković u hotelu "M", ali je dodao da će svakako ići na pobedu u obe utakmice - i u gostima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kod kuće. "Ukoliko se desi da u Sarajevu ne ostvarimo zacrtano, u Nišu ćemo biti favoriti", istakao je Cvetković.

Selektor Cvetković napomenuo je da je ekipa predstojećeg protivnika za svako poštovanje.

"Reprezentacija BiH svakako nije za potcenjivanje. Imamo iskustvo protiv te ekipe, jer smo je pobedili na turniru u Makedoniji. Rezultati najbolje govore o njenom kvalitetu", istakao je Cvetković.

Pod znakom pitanja su zbog povreda jedino Marko Ćuruvija i Milan Ćorović, a po rečima selektora, Ratko Nikolić je siguran član ekipe.

"Na svim predstojećim akcijama reprezentacije igrači će morati da prolaze obavezne lekarske preglede, kako se ne bi dešavale povrede tokom mečeva", istakao je Cvetković.

Selektor je na pripreme pozvao 18 igrača, dva više nego što je uobičajeno. "Osnovni cilj mi je da igrači budu zdravi, jer će samo u tom slučaju moći da odgovore zahtevima reprezentacije", rekao je Cvetković Okupljanje reprezentativaca je danas i sutra, a prva dva treninga pred put za Sarajevo obaviće se u utorak.

Selektor Cvetković je podsetio da je dugoročni cilj stvaranje "ozbiljne reprezentacije". "Za ostvarenje tog cilja neophodno je da igrači što više treniraju i igraju zajedno. Samo u tom slučaju, možemo da računamo na uspeh u budućnosti", poručio je Cvetković.

Golman reprezentacije Dimitrije Pejanović uzjavio je da će i u narednim kvalifikacionim mečevima osnovna ideja vodilja biti kontinuitet rezultata i dobra timska atmosfera. "Ukoliko ostvarimo dve pobede protiv Bosne i Hercegovine skoro sigurno ćemo ostvariti plasman na prvenstvo Evrope. Tamo želimo da se popnemo barem stepenik više, nego što smo to učinili na prvenstvu sveta.", poručio je Pejanović.

Selekcija Srbije trenuitno zauzima prvo mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi u kojoj još igraju Rusija, Bosna i Hercegovina, Švajcarska, Farska ostrva i Italija.

Na spisku reprezentacije nalaze se sledeći igrači:

golmani: Darko Stanić, Dimitrije Pejanović, Dragan Marjanac

leva krila: Dobrivoje Marković, Marko Ćuruvija

desna krila: Nikola Kojić, Rajko Prodanović, Aleksandar Stanojević

bekovi: Momir Ilić, Danijel Anđelković, Nenad Vučković, Mladen Bojinović, Aleksandar Stojanović, Marko Vujin, Uroš Mitrović i Milan Ćorović

pivotmeni: Ratko Nikolić i Alem Toskić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CVETKOVIĆ: Ne moramo da pobedimo u Sarajevu

Izvor: Danas, 15.Mar.2009

Najbolja muška rukometna reprezentacija Srbije počela je juče u Beogradu pripreme za utakmice kvalfikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2010, sa Bosnom i Hercegovinom 19. marta u Sarajevu i tri dana kasnije u Nišu. Mada bi ih maksimalni učinak u ovih 120 minuta gotovo izvesno odveo na takmičenje...

Nastavak na Danas...

Cvetković: Zajedništvo ključ uspeha

Izvor: B92, 16.Mar.2009, 16:37

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je da je zajedništvo osnovni ključ plasmana na prvenstvo Evrope u Austriji 2010. godine. ..Reperezentativci Srbije okupili su se u hotelu "M", pred početak priprema za kvalifikacione mečeve sa Bosnom i Hercegovinom u Sarajevu i Nišu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.