Čisteći korito Gabrovačke reke oštetili kej?

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čisteći korito Gabrovačke reke oštetili kej?

Dok pojedini stanovnici niškog naselja Duvanište tvrde da su radnici "Erozije" čisteći korito Gabrovačke reke mašinama oštetili i njen kej između Bulevara Nemanjića i Zorana Đinđića, u ovom preduzeću tvrde da su oštećenja bila tu odranije, ali da će biti sanirana.

Pošto živim tu, apsolutno sam siguran da su oštećenja od pre desetak dana, a i na slikama se vidi da su sveža. Na betonskim kockama jasno je uočljivo da su uništene gusenicama bagera, u dužini od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oko 20 metara. I u delu gde je reka, postoji veliko oštećenje na crvenkastim kockama, a na nekim mestima čak ima i velikih rupa - kaže ovaj Nišlija.

Više je štete nego koristi, prema njegovom mišljenju, jer “ni šljunak iz reke nije sasvim očišćen”.

Ostalo je još nekih desetak santimetara šljunka u vodi. Reka jeste uređivana nekoliko puta do sada, i uvek je bila i bolje čišćena i bez oštećenja, a ovo sada je vrlo aljkavo urađeno - kaže on.

Cela regulacija je rađena od kamena u cementnom malteru. To je kamen koji vremenom ispadne, spojnice popuštaju, i nakon nekog perioda izađe komisija, popiše oštećenja koja su nastala usled eksploatacije i onda se vrši sanacija. Nadležni organ iz “Srbijavoda” je obavešten o tome, slikao je sve to i oštećenja će biti popravljena - kaže Milutinović.

On dodaje da “meštani mogu da pričaju svašta” ali “Erozija”, prema njegovim rečima, godinama čisti korito Gabrovačke reke “na korist svih građana Niša”, pa je tako i sada iz korita “izvučeno” preko 3.000 kubika materijala da bi reka bila čista.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.