Ćirić: Vratiti lokalne samouprave u Skupštinu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirić: Vratiti lokalne samouprave u Skupštinu

Narodni poslanici trebalo bi više da se zalažu za sredine iz kojih dolaze, a naročito da se bore za veća budžetska izdvajanja za lokal, kaže niški poslanik DS-a Goran Ćirić.

Ćirić smatra da je “opasno igrati se sa stanjem lokalnih samouprava”, jer su one osnova stabilnosti svake države, te da je neophodno da se poslanici “agresivnije” zalažu za sredine koje predstavljaju u Parlamentu.

Imali smo zakone koji su skraćivali prihode i transfere prema >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lokalnim samoupravama. Tako je smanjenjem poreskih prihoda sa 12 na 10 odsto, Nišu uskraćeno u godišnjem transferu oko 800 miliona dinara. Niš se onda zadužuje da bi isplatio plate u javnom sektoru i jasno je da je takva organizacija lokalne samouprave neodrživa - kaže Ćirić.

Komentarišući kritike na njegov račun da je, “otkad je otišao za Beograd, zaboravio na Niš”, Ćirić napominje da je on za Niš radio i nakon što se povukao iz političkog života svog grada, odnosno nakon što je 2004. godine izgubio mesto gradonačelnika.

Tada je Smiljko Kostić pobedio i postao gradonačenik, i ja sam se povukao, kako bih dao prostora nekim novim ljudima, što smatram politički odgovornim potezom. Moje angažovanje za Niš je tada krenulo drugim tokom. Važno je ipak shvatiti da svako ko na bilo koji način može da doprinese Nišu, bilo da dođe iz Brazila, kao trener sportskog kluba, kao dobar privrednik, takvog čoveka treba oberučke dočekati - navodi on.

Po čemu se razlikuje period kada je on bio gradonačelnik Niša od trenutnog perioda, kako sarađuje sa poslanicima vladajuće većine i ministrima, kako komentariše podele u DS-u i kada kreće akcija prikupljana potpisa za ukidanje zakona kojima su smanjene plate i penzije pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.