Četvorostruki bajpas na novoj Kardiohirurgiji

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvorostruki bajpas na novoj Kardiohirurgiji

Od kako je otvorena, na niškoj Kardiohirurgiji urađeno je više operacija i transplantacija, ali najznačajnija je, kako je rekao profesor doktor Zoran Perišić, složena operacija srca.

Svi operisani pacijenti, prema rečima Perišića, dobro se osećaju, a tokom vikenda je, prema njegovim informacijama, nekoliko operacija trebalo da obave hirurzi iz Kliničkog centra Srbije.

Njihovi pacijenti su sa Klinike za kardiologiju. Obišao sam pacijente koji su bili transplantirani. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Jedna majka je dala svom sinu bubreg, jedan otac je dao svom sinu bubreg i to je... Nadam se da je ceo tim uživao u onome što se dešavalo - rekao je Perišić.

Zna se koliko operacija treba da se radi nedeljno. Zna se koliko operacija treba da uradi centar da bi se reklo da smo kardiohirurški centar. Prema tome, medicinske postulate treba ispoštovati - kaže Perišić.

Klinika za kardiohirurgiju u Nišu otvorena je 24. novembra, a njenom otvaranju Perišić je prisustvovao i kao gradonačelnik Niša. Tada je rečeno da je reč o jednoj od najsavremenijih medicinskih ustanova u regionu, ali i šire.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.