Četiri ostvarenja na Danima bugarskog filma

Izvor: JužneVesti.com, 29.Feb.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri ostvarenja na Danima bugarskog filma

Od 1. do 3. marta u Niškom kulturnom centru ljubitelji sedme umetnosti moći će da pogledaju četiri ostvarenja u okviru Dana bugarskog filma.

“Dane” će u 18:30 otvoriti dokumentarni film “Zlatan Dudov” o istoimenom filmskom režiseru iz Dimitrovgrada koji se do sredine prošlog veka proslavio u Nemačkoj i zemljama Istočne Evrope. Film o svom sugrađaninu snimili su novinar RT “Caribrod” Petar Videnov sa grupom kolega.

Iste večeri sledi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ostvarenje “Misija London”, koji je, kako kažu iz NKC-a, najgledaniji bugarski film u poslednjih dvadesetak godina, snimljen prema romanu Aleka Popova.

Glavni junak je novopostavljeni bugarski ambasador u Londonu koji na novom radnom mestu zatiče potpuno rasulo - navodi se u opisu filma.

Na kraju ovog filmskog karavana, 3. marta od 18:30 publika će moći premijerno da pogleda i film “Tilt” o sitnom kriminalcu Stašu, koji se nakon godinu dana u Nemačkoj vraća u tranzicionu Bugarsku. Pokušava, prema sinopsisu, da obnovi vezu sa Beki, ali istovremeno sprema i posao koji bi trebalo da mu obezbedi budućnost.

“Dane bugarskog filma” organizuju NKC, Konzulat Republike Bugarske u Srbiji i Zavičajno udruženje “Caribrod” iz Niša.

Ulaz je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.