Britanski teatar izvodi Magbeta na sceni niškog Pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski teatar izvodi "Magbeta" na sceni niškog Pozorišta

Na sceni Narodnog pozorišta Niš publika će u petak, 12. oktobra od 20 sati, imati mogućnost da pogleda Šekspirov Magbet, u izvođenju britanskog TNT teatra.

Kako navode u niškom Pozorištu, britanska trupa je ovu predstavu izvela u 31 zemlji i 267 gradova, od svog prvog performansa 2000. godine.

U pitanju je mračni triler, duboka studija o prirodi i privlačnosti zla. Ova produkcija oslobađa vitalnu snagu Šekspirovog mračnog remek-dela, uz puno angažovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << glumaca na sceni i dinamično tumačenje Šekspirovih stihova. Predstava je veoma dobro prihvaćena kod publike, a dobila je i odlične kritike - kažu u Narodnom pozorištu.

Magbet je režirao Pol Stebings, a njegov uspeh je stvorio ciklus produkcije dramskih pisaca Engleske TNT Teatra, koje su ostvarile internacionalno priznanje i nekoliko nagrada.

Ulaznice za predstavu su u prodaji, na blagajni pozorišta, po ceni od 1.200 dinara, a za đake i sudente važi popust.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.