Bonjour sa one strane ekrana - Finale Frankofone pesme

Izvor: RadioCity.rs, 08.Avg.2020, 23:16

Bonjour sa one strane ekrana - Finale Frankofone pesme

Umesto sa bine, kako smo navikli, pevači će publiku pozdraviti  sa druge strane ekrana. Pravila su ista kao i prethodnih godina - juniori i seniori izabrali su svoje omiljene numere sa frankofonog govornog područja, a stručni žiri izabraće najbolje među njima.
Pozivamo sve ljubitelje muzike i francuskog jezika da u petak budu sa takmičarima i podrže ih iz svojih domova, jer pandemija koronavirusa ne sme da nas spreči da u muzici uživamo i da je slavimo na malo drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << način od onog na koji smo navikli, ističu organizatori.

Godinama unazad stotine pevača-amatera između trinaest i dvadeset osam godina okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu koje organizuje Francuski institut i Studentski Kulturni centar Niš. Posle polufinala u Novom Sadu, Beogradu, Kladovu i Nišu, finale je ove godine trebalo da se održi krajem marta, ali je odloženo zbog  pandemije.
Manifestacija se održava već šesnaest godina i do sada je učestvovalo više od 1000 mladih koji uče francuski jezik. Takmičari nastupaju sa jednom pesmom na francuskom jeziku, pred žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika.
Takmičenje za Frankofonu pesmu organizuju Francuski institut u Srbiji i Studentski kulturni centar-Niš , uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Republike Tunis i Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.