Bolje da sklone spomenik Šabanu da ga više ne skrnave

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolje da sklone spomenik Šabanu da ga više ne skrnave

NIŠ - Bolje da sklone Šabanov spomenik nego da ga iz meseca u mesec skrnave sve gore i gore. Ogorčena sam i šokirana. Nemam više volju ni da odem do spomenika jer ne znam šta će sledeći put tamo da me dočeka. Ne znam šta im je skrivio moj pokojni muž, neka ga puste da počiva u miru. Ovo je velika sramota za Niš - kaže Milica, udovica slavnog romskog pevača Šabana Bajramovića, na čijem je spomeniku u centru Niša 16. februara osvanuo uvredljiv grafit “Stop ciganskom teroru”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Grafit je uklonjen nakon pisanja „Blica” juče nakon 13 časova. Milica Bajramović kaže da se ovakve stvari događaju zato što je spomenik postavljen na pogrešnom mestu, koje je manje prometno.

- Najveći krivac je Zavod za urbanizam koji je to mesto proglasio za najidealnije, iako se zna ko se tu skuplja uveče. Odvojili su ga od naroda i zato je stalno na udaru vandala. Da su ga stavili u centar grada, sigurno ne bi bilo ovako - dodaje Milica. Šabanova unuka Marija Asanović kaže da od decembra prošle godine, kada je na mikrofonu bronzane biste zatekla kondom, ne obilazi više dedin spomenik na nišavskom keju.

- Slikala sam se pored dedine bronzane biste i tek sam posle toga primetila da je neko navukao kondom na mikrofon. Okolo su se šetala deca, možete da zamislite kako sam se osećala dok sam ga skidala sa mikrofona. Gradonačelnik Miloš Simonović nije mogao da nas primi pa smo se 6. decembra obratili dopisom. Zatražili smo da se zaustavi skrnavljenje, da se postavi video nadzor i osvetljenje kao što je bilo obećano, ali do danas nismo dobili odgovor. Mislim da ga ovaj problem uopšte ne zanima, iako se dešava sve na sto metra od njegovog kabineta - ogorčena je Marija. U policiji nam je potvrđeno da je izvršeno službeno dokumentovanje događaja i da je otvorena istraga.

Povezane vesti: Tadić: Država će stati na put ugrožavanju bezbednosti Novi grafit na spomeniku Šabanu Spomenik Šabanu treći put išaran Kukasti krst na spomeniku Šabanu Bajramoviću Vandali ispisali grafit na spomeniku Šabanu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.