Bolja i brža zdravstvena pomoć za Nišlije? (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Avg.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja i brža zdravstvena pomoć za Nišlije? (VIDEO)

Saradnja niškog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ubuduće će biti još bolja, ekspeditivnija i racionalnija, kažu direktori ovih primarnih zdravstvenih ustanova, koji su potpisali Protokol o saradnji. Cilj je, kako navode, edukacija i razmena iskustava, ali i međusobno pomaganje kada je reč o kadrovima.
Iako već godinama odlično sarađuju, ovi potpisi će tu saradnju učiniti još bližom. Protokol o saradnji, koji su direktori Doma zdravlja i niške Hitne pomoći potpisali, prema njihovim najavama, učiniće da pacijenti imaju bolju uslugu i bržu zdravstvenu pomoć.
Kada je reč o onim pacijentima koji pribegavaju odlasku u Hitnu pomoć, a realno im ne treba hitna medicinska intervencija, nego to čine samo da bi izbegli gužve i redove u Domu zdravlja, direktori ističu da je sada i taj problem rešen. I jedan i drugi dodaju da će sa ovim Protokolom izaći pred Savet za zdravstvo i dogovoriti eventualnu preraspodelu kadrova, kako bi i pedijatrija i stomatologija u Hitnoj pomoći nastavile da rade punim kapacitetom.
Potpisan Protokol o saradnji dveju zdravstvenih ustanova predviđa i stalnu razmenu iskustava, kao i međusobnu edukaciju kadrova, kako bi zbrinjavanje pacijenata bilo sto bolje i brze, a posebno onih koji spadaju u hitne slučajeve.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.