Bira se 10. generacija Mladih ambasadora u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2022, 19:56

Bira se 10. generacija Mladih ambasadora u Nišu

Srednjoškolci i oni koji studiraju u Nišu mogu do 20. oktobra da se prijave i postanu Mladi ambasadori, a poziv je otvoren za mlade koje zanimaju kreativne industrije, žele da zavire u svet inovacija, vide sebe u preduzetništvu i veruju u kulturu prilagođenu mladima.

Bira se 10. generacija Mladih ambasadora u Nišu, koji će sa mentorima raditi na usavršavanju veština kroz edukacije i podršku, ali moći će i svoje ideje da pretoče u delo.

Poziv je otvoren za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << one koje zanimaju kreativne industrije, žele da zavire u svet inovacija, vide sebe u preduzetništvu sa društvenim impaktom i veruju u kulturu prilagođenu mladima - navode.

Zainteresovani mogu da se prijave ovde do 20. oktobra, a dodatna pitanja mogu da postave na mejl - [email protected] Biraju 10. generaciju; foto: Mladi ambasadori

Podsetimo, Mladi ambasadori u Nišu postoje već 9 godina, a kažu da su do sada realizovali 50 projekta i više od 300 edukativnih radionica vezanih za lični i profesionalni razvoj ljudi iz različitih društvenih grupa u zajednici.

Njihove glavne aktivnosti su fokusirane na kulturu i kreativne industrije, preduzetništvo, socijalnu ekonomiju, tržišno plasiranje i održivi razvoj lokalne zajednice kroz edukaciju, vršnjačku komunikaciju, razmenu znanja i digitalnu transformaciju.

Pokrenuli smo najveću konferenciju kreativnih industrija u ovom delu Srbije – KreNI sa idejom uključivanja mladih u rešavanje društvenih izazova korišćenjem alata kreativnih industrija - dodaju.

Takođe kažu da su od aprila 2018. godine Mladi ambasadori članovi Diesis mreže - mreže Evropske unije za razvoj socijalnog preduzetništva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.