“Besplatan” novogodišnji koncert Nišlije koštao 5 miliona

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Besplatan” novogodišnji koncert Nišlije koštao 5 miliona

Iako je Klub privrednika Nišu “poklonio” koncert “Bijelog dugmeta”, ostale “tehnikalije”, uključujući binu, koncertnu opremu, ali i obezbeđenje i vatromet, Grad su koštale skoro 5 miliona dinara.

Dok je Klub privrednika dao pare za bend, Niš je iz budžeta izdvojio oko 2,5 miliona za sve ono što je neophodno da se održi koncert na Trgu kralja Milana.

Tako je Niški kulturni centar (NKC) u ime Grada sklopio ugovor sa beograskom firmom “Sky >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Solution” koja je obezbedila binu, LED ekrane, čeličnu konstrukciju, ali i ozvučenje.

Da li je Doček vredeo 5 miliona dinara?

Za 450 baterija vatrometa, 75 članova obezbeđenja, 20 zadrugara za pomoćne fizičke poslove, plinske grejalice za binu, zaštitnu ogradu, ali i hotelski smeštaj za izvođače, kako piše na Portalu za javne nabavke, plaćeno je skoro 2,5 miliona dinara. To je gotovo za 500.000 dinara više od procenjene vrednosti NKC-a.

Iako je, prema Zakonu o javnim nabavkama, NKC dužan da Upravi za javne nabavke i Državnoj revizorskoj instituciji dostavi izveštaj zbog čega je došlo do odstupanja od planirane vrednosti i zašto je ugovorena znatno viša cena, ova kulturna ustanova to do danas nije učinila.

Inače, za ove usluge je NKC potpisao ugovor sa agencijom “Whipart”, u kojoj je prokurista Ivan Matejević, inače urednik kulturnog programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac, koji je 2014. na tenderima “nabacivao” svirke bendovima koje je zastupala ova agencija, inače u vlasništvu njegove ćerke Smiljane Matejević.

Iako su iz Gradske kuće isticali kako Doček ima i “humanu notu”, Grad nije bio taj koji je donirao novac u humanitarne svrhe već je to učinio Klub privrednika.

Poštujući nameru Grada da tradicionalni doček na Trgu ove godine ima i humanu notu, Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji izašli su nam u susret i obezbedili donaciju od milion dinara za NURDOR, za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečijoj klinici u Nišu - rekli su tada u Graskoj kući.

Za razliku od NKC-a koji je za Doček “bez benda” platio 4.948.000, večerašnji doček Pravoslavne nove godine u Parku Svetog Save, na kojem će nastupiti pobednica Evrovizije Marija Šerifović, koštaće čak 2 miliona manje, a tim parama biće plaćen izvođač, bend, bina, ostvetljenje, ozvučenje i 3D projekcija sa pravoslavnim motivima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.