Beneton registrovao firmu u Srbiji

Izvor: Glas javnosti, Beta, 04.Mar.2011, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beneton registrovao firmu u Srbiji

NIŠ - Italijanska kompanija Beneton, koja planira otvaranje fabfrike u Nišu, registrovala je u Beogradu firmu Beneton Srbija, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre (APR), Beneton Srbija (Benetton Serbia) registrovan je 25. februara ove godine sa osnivačkim kapitalom od 10.000 evra.

Direktor firme Beneton Serbija je italijanski državljanin Flavio Simoneti (Simonetti), dok je zamenik direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Fabio Sartori koji je prilikom potpisivanja protokola o otvaranju fabrike u Nišu 31. januara predstavljen kao operativni direktor kompanije Beneton.

Niški gradonačelnik Simonović rekao je  da je srpska firma Benetona registrovana u Beogradu a ne u Nišu jer još nije potpisan kupoprodajni ugovor.

"Do potpisivanja kupoprodajnog ugovora oni ne mogu da registruju firmu u Nišu", rekao je Simonović.

U saopštenju iz kabineta niškog gradonačelnika navodi se da su predstavnici tehničkog sektora i grupe koja vodi projekat otvaranja fabrike boravili dva dana u Nišu gde je registrovana firma Beneton Srbija.

Niški gradonačelnik u saopštenju navodi da će ugovor sa Benetonom biti potpisan sredinom aprila i da će već polovinom maja ta kompanija pokrenuti proizvodnju u pogonima Niteksa.

"U naredne četiri godine Beneton planira da zaposli 2.700 radnika. Ukupne investicije iznosiće 43 miliona evra, a država će ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu", naveo je Simonović.

Planirano je da se proizvodnja pokrene na placu i u objektima fabrike Niteks, kao i da Beneton u Niš dovede svoje kooperante dobavljače, i uspostavi saradnju i sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima te kompanije.

Proizvodnja bi trebalo da bude namenjena izvozu, a planirano je da godišnji obrt u punom kapacitetu fabrike iznosi 72 miliona evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.