“Balava” na daskama niškog Narodnog pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Balava” na daskama niškog Narodnog pozorišta

Mučnim odnosom 4 žene koje žive pod istim krovom bavi se predstava Balava, u kojoj uloge tumače Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Jovana Belović i Isidora Simijonović. Ovaj komad gostovaće u niškom Narodnom pozorištu u subotu, 20. aprila.

Rađena po tekstu Dunje Matić, a u režiji Andreja Nosova, predstava preispituje porodične i međuljudske odnose, njihov uticaj na svakodnevni život, težinu društvenih normi i to kakve posledice porodica ostavlja na čoveka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Balava je drama koja prati četiri ženska lika: Balavu, njenu sestru Malu i njihove Mamu i Tetku, u periodu Balavinog sazrevanja i odlaska od kuće. Kroz mučan odnos, njih četiri pokušavaju da se izbore jedna sa drugom i same za sebe, uljuljkane u toksičnu svakodnevnicu porodice na koju su navikle, nesvesne da su se stvari otele kontroli i da će njihov balon konačno pući - kaže Matićeva.

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Pozorišta. Cene su 700 dinara za parter i 500 dinara za balkon.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Balava" gostuje u Narodnom pozorištu u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 16.Apr.2019

Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Jovana Belović i  Isidora Simijonović donose pred nišku publiku dramu koja opisuje složen odnos četiri ženska lika: Balave, njene sestre Male, te njihove Mame i Tetke. Radnja je smeštena u period Balavinog sazrevanja i odlaska od kuće. . „Kroz mučan...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.