Bahato parkiranje širom grada bode oči nekim Nišlijama

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahato parkiranje širom grada "bode oči" nekim Nišlijama

Zelene površine, sportski tereni, mostovi, glavne saobraćajnice, trotoari, čak i oni na kojima su staze za slepe i slabovide, u Nišu služe vozačima za parkiranje automobila. Sudeći po prijavama građana preko aplikacije "Prijavi problem", međublokovski prostor na Bulevaru Nemanjića, Ulica Milojka Lešjanina i sporedne ulice u centru Niša primeri su bahatog ponašanja vozača.

Noću se ulica koja prolazi kroz sam centar Niša pretvara u parkiralište - navode građani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u aplikaciji, uz konstataciju da se tu vozila i okreću na dve pune linije.Traka uz Ambasador puna automobila, kolona uz Trg; Foto: Prijavi problem/čitalac

Da li je dozvoljeno polukružno na punoj duploj, a onda i parking svima u ovom delu grada ili samo odabranima? Nekoliko sati nijedna patrola da prođe sinoć - zapitao se građanin.

U parking je pretvoren i sportski teren u Ulici Maksima Gorkog, a kako je navedeno u aplikaciji "Prijavi problem", i zelena površina kod Zone 2.

Nakon uklanjanja fizičke barijere koja je onemogućavala parkiranje automobila kod Zone 2, od strane taksi službe koja ima kancelarije u Zoni 2, počelo je parkiranje taksi automobila na zelenim površinama koje se nalaze na samom ulazu ispred Zone 2. Iste su momentalno uništene a prolazi su zakrčeni. Sve to se odvija na samo 50 metara od sedišta komunalne policije čija je obaveza da spreči nepropisno parkiranje na zelenim provršinama, i to su komunalni policajci sigurno i videli - navedeno je.

Bahato se parkiraju i u Katićevoj ulici, gde se takođe nalazi zgrada Komunalne policije. Tamo su, navode građani, kola na trotoarima kuda bi trebalo da prolaze pešaci.

Još jedan primer bahatog parkiranja može se videti i u Višegradskoj ulici kod Prirodno matematičkog fakulteta, gde vozači svoje četvorotočkaše ostavljaju na mostu preko Gabrovačke reke.

Novinarka je policiji uputila pitanja da li je bilo kažnjavanja i naloga za uklanjanem vozila na ovim lokacijama, kao i da li su one često "na mapi" policije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.