Antić jednoglasno izabran za rektora

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić jednoglasno izabran za rektora

I naredne 3 godine će na čelu Univerziteta u Nišu biti Dragan Antić, koji je na današnjoj sednici Saveta dobio podršku svih 26 članova ovog tela. Aktuelnom rektoru će to biti treći uzastopni mandat, koji počinje 1. oktobra.

Savet Univerziteta u Nišu je tajnim glasanjem dao podršku Antiću da u još jednom mandatu bude prvi čovek ove visokošklolske institucije.

Prof. dr Antić je jednoglasno izabran za rektora tajnim izjašnjavanjem ukupno 26 članova Saveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od kojih je „za“ glasalo 26 članova - saopštili su iz Univerziteta.

Kako su saopštili iz Univerziteta, rektor Antić će i u novom mandatu imati isti tim prorektora. To su Nenad D. Pavlović sa Mašinskog fakulteta, Vesna Lopičić sa Filozofskog fakulteta, Evica Petrović profesor Ekonomskog fakulttea, sa Elektronskog fakulteta Dragan Denić i Vlastimir Nikolić sa Mašinskog fakulteta.

Podsetimo, iako je Antiću ovo treći uzastopni mandat, prema novom Zakonu o visokom obrazovanju on može ponovo da bude rektor, jer mu se prethodni "brišu".

Izbor novog rektora je počeo 1. februara, a jedini kandidat je bio aktuelni rektor Dragan Antić, inače redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu.

Predložilo ga je svih 6 naučno-stručnih veća Univerziteta, kao i 10 od 14 niških fakulteta, ali zasad nije poznato koja 4 nisu dala svoje predloge, jer su iz Univerziteta novinarima rekli da će te informacije poslati naknadno.

Inače, procedura je takva da Senat tajnim glasanjem predloži Savetu Univerziteta predlog rektora. Savet kao najviši organ upravljanja na Univerzitetu, osim što bira i razrešava rektora, donosi i druge odluke važne za njegovo funkcionisanje. Savet čine predstavnici Univerziteta, studenata i osnivača.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić reizabran za rektora Univerziteta u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Mar.2018

Dr Dragan Antić redovni profesor Elektronskog fakulteta, na današnjoj sednici Saveta jednoglasno je izabran od za rektora Univerziteta u Nišu, od svih 26 članova ovog tela...Antiću je ovo treći mandat, koji počinje 1. oktobra...Rođen je 10. februara 1963. godine u Vranju. Diplomirao je 1987....

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Novi- stari rektor univerziteta u Nišu

Izvor: B92, 15.Mar.2018, 11:09

Niš -- Aktuelni rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić biće na čelu ove visokoškolske ustanove i u narednom mandatnom periodu, dlučio je Savet Univerziteta u Nišu...Novi mandat profesora Antića trajaće od 1. oktobra 2018. godine do 30. septembra 2021.godine, jer je on jednoglasno izabran za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.