Aleksić: Dogovor o koaliciji početkom februara

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksić: Dogovor o koaliciji početkom februara

Još nije poznato da li će stranke koje se deklarišu kao opozicione na predstojeće izbore, na državnom nivou, izaći zajedno ili u “dve kolone”. Lider Nardonog pokreta Srbije Miroslav Aleksić je na tribini u Nišu rekao da će to biti poznato veoma brzo.

NPS na izbore izlazi u koaliciji koju predvodi Boris Tadić i Socijaldemokratska stranka, a Aleksić kaže da bi sve partije trebalo da “lične animozitete i sujetu” ostave po strani.

Videćemo u prvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nedelji februara koliki će taj savez biti i da li će proevropska opozicija izaći u jednoj ili u dve kolone - rekao je Aleksić.

Ujedinjenje je neophodno, naglašava lider NPS, jer se Srbija nalazi u teškoj situaciji.

Sistem vrednosti smo urušili potpuno, urušavamo institucije, kriminal i korupcija s druge strane se razvijaju iz dana u dan, iako su nam oni govorili da će to iskoreniti, siromaštvo je sve veće, sve je veća nezaposlenost u društvu, javni dug je sve veći, privreda je potpuno posrnula, veliki sistemi se gase, nema otvaranja novih fabrika, prema tome mi moramo ovo da sprečimo - priča Aleksić.

Naglašava da situacija nije bolja ni u Nišu i zbog toga očekuje izmene u vlasti i na lokalnom i na državnom nivou.

Niš je bio grad u kome se gradilo, grad koji se razvijao, u kome su se otvarala nova radna mesta. Danas od svega toga nema ništa i siguran sam da će Niš biti jedan od najvećih gradova gde će doći najpre do promena lokalne vlasti - rekao je lider NPS.

Stranka koju je Aleksić formirao početkom prošle godine, još sredinom 2015. je trasirala svoj put i potpisala sporazum sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića. U decembru su i gradski odbori pomenutih stranaka u Nišu potpisali međusobne sporazume.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.