Akcioni plan privatizacije EI Niš

Izvor: B92, 14.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcioni plan privatizacije EI Niš

Niš -- Akcioni plan za rešavanje problema Elektronske industrije (EI) Niš trebalo bi da bude donet do kraja oktobra, izjavio je gradonačelnik Niša, Miloš Simonović.

Mlađan Dinkić u poseti niškoj fabrici početkom godine u okviru predizborne kampanje

On je kazao da će se plan rešavanja problema EI Niš realizovati po modelu o zajedničkom ulaganju države i strateškog partnera, koji je primenjen za Zastavu iz Kragujevca.

"Stopirana je dalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aukcijska privatizacija zavisnih preduzeća EI na kojima nema zainteresovanih kupaca, zbog čega su firme išle u stečaj i rasprodavane budzašto", rekao je Simonović.

Plan bi trebalo da sačine, naveo je, predstavnici loklane samouprave, Ministarstva ekonomije Srbije i Agencije za privatizaciju. „Postoji ideja o formiranju slobodne zone i postoji načelna saglasnost ministra Mlađana Dinkića o stimulacijama investitorima", rekao je Simonović.

EI Niš ima 73 zavisna preduzeća od kojih je više od deset u stečaju, a zapošljava ukupno 1.333 radnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Akcioni plan za privatizaciju EI Niš do kraja oktobra

Izvor: EMportal, 13.Okt.2008, 16:37

Akcioni plan za rešavanje problema Elektronske industrije Niš trebalo bi da bude donet do kraja oktobra, izjavio je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.