Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Brestovcu kod Leskovca

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2023, 10:10

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Brestovcu kod Leskovca

Udruženje građana “Ostajem ovde” u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u subotu, 25. novembra, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Dobrovoljni davaoci moći će da daju krv od 8 do 13 sati u prostorijama Zdravstvene stanice Brestovac.

Pozivaju građane da se odazovu pozivu; foto: UG "Ovde ostajem" “Ostajem ovde” poziva građane da se odazovu pozivu u što većem broju i doprinesu u spašavanju života.

Sa leskovačkim Domom zdravlja i Zdravstvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stanicom Brastovac, “Ostajem ovde” je već uspešno sprovodio akcije preventivnih i besplatnih ginekoloških pregleda.

Naš projekat predviđao je da se pregledi održe tokom četiri radna dana, tačnije svakog četvrtka u nedelji. Međutim, zbog ogromnog odziva naših sugrađanki i molbom našeg udruženja, akcija je trajala još dve dodatne nedelje. Kompletnom akcijom pregledano je 130 žena, a većina je upućena na dalje specijalističke preglede - kažu iz udruženja građana.

Tim pregledima obuhvaćeno je tek 2,5% ženske populacije pa iz Udruženja ističu da će i ubuduće nastaviti sa organizacijom i iniciranjem sličnih projekata.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U ponedeljak još jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Izvor: OkRadio.rs, 24.Nov.2023

Crveni krst Vranje u saradnji sa Medicinskom školom ,, Dr Izabel Emsli Haton'' i Hemijsko – tehnološkom školom u ponedeljak, 27. novembra, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji žele da daju krv, mogu to da učine u intervalu od 10 do 16 časova u prostorijama škole. Uz moto...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.