90 godina rada niške dinastije advokata

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

90 godina rada niške "dinastije" advokata

Jedna od najstarijih advokatskih kancelarija u Nišu i Srbiji, koju je osnovao Borivoj Gojković, potom preuzeo njegov zet Siniša Domazet, a njegovu praksu nasledile i naredne dve generacije ove porodice, ovih dana obeležava 90 godina rada i postojanja.

Borivoj je kancelariju osnovao 1928. godine, nakon što je preživeo Solunski front i diplomirao u Francuskoj, a smestio je tačno preko puta mesta gde se sada nalazi na Sinđelićevom trgu.

Advokatska kancelartija Borivoja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Gojkovića bila je, poslovno, jedna od najrazvijenijih advokatskih kancelarija u Nišu. Stručnim, časnim i odgovornim radom u kancelariji, advokat Gojković je izgradio visok profesionalni ugled u pravosuđu Niša, a takođe i kod građana Niša - stoji u knjizi “Istorija srpske advokature”.

Vladimir Domazet aktivan i u politici; foto: arhiva JVKasnije mu se kao pripravnik pridružuje zet Siniša Domazet koji tu završava praktičnu školu advokature i postaje vrstan stručnjak. On je bio i prvi predsednik Advokatske komore Niš, a od njega tajne posla uči i preuzima sin Vladimir koji 1966. godine nastavlja “lozu” porodične advokature.

Svoju odanost advokaturi, usađenu advokatskom tradicijom, iskazivao je od samog ulaska u advokaturu. U tome je prevazišao sve svoje pretke. Ne postoji nijedan organ u Advokatskoj komori Srbije i Niša u čijem radu advokat Vladimir Domazet nije učestovao - piše u “Istoriji srpske advokature”.

Vladimir Domazet je veoma aktivan i u političkom životu Srbije i Niša. Član je DS od osnivanja, bio predsednik Skupštine Grada Niša, predsednik Opštine Niša i Gradskog odbora demokrata, kao i kandidat za gradonačelnika Niša na lokalnim izborima aprila 2016. godine.

Ova advokatska “dinastija” nastavlja da postoji i u četvrtoj generaciji porodice Domazet - Vladimirov sin Filip i snaja Miljana, pridružili su se kancelariji pre 10 godina.

Kroz ovu kancelariju su od njenog osnivanja do danas, prošli obuku i radili brojni danas ugledni advokati, sudije i univerzitetski profesori.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.