40. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Izvor: NTV.rs, 28.Feb.2020, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

40. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Na poslednjoj sednici Skupštine Grada Niša uoči izbora, donet je program lokalnog ekonomskog razvoja za tekuću godinu, a iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte poručuju da će u narednih mesec dana biti raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za niške privrednike. Doneta je i odluka o prodaji 6 lokala u vlasništvu Niša, zbog kako je rečeno gubitaka koji su nastali zbog nesavesnih zakupaca.
Skupština Grada Niša usvojila je program ekonomskog razvoja za >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << 2020. godinu, a Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte pripremila je oko 100 infrastrukturnih i razvojnih projekata kao i direktne investicije. Najznačajniji projekti su kako kažu izgradnja postrojenja za sakupljanje i preradu otpadnih voda, izgradnja Naučno-tehnološkog parka, nadogradnja višenamenske laboratorijske lamele, rekonstrukcija fasada i sanacija bedema niške Tvrđave. Gradiće se i vrtić za 270-oro dece u opštini Palilula i uvodi se Geografsko Informacioni Sistem, a KLERP će pratiti i strana ulaganja poput kompanije Xingyu koja marta počinje izgradnju postrojenja u Nišu.
Jedini opozicioni odbornik koji je učestvovao u radu 40-og skupštinskog zasedanja  Branislav Jovanović,  kritikovao je rezultate rada vladajuće većine.
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, Zoran Perišić istakao je da je odluka odbornika da izglasaju prodaju 6 lokala koji su u vlasništvu Grada, opravdana.
Inače, ovo je poslednja sednica Skupštine grada Niša pre predstojećih parlamentarne i lokalne izbore koji će, kako se najavljuje,  biti održani 26. aprila.
https://www.youtube.com/watch?wmode=transparent“ width=“WIDTH“ height=“HEIGHT“ >

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.