220.000 dužnika potpisalo sporazum o reprogramu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 02.Dec.2013, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

220.000 dužnika potpisalo sporazum o reprogramu (VIDEO)

Nakon isteka roka za reprogram duga za struju, bilans glasi – 220.000 dužnika potpisalo je sporazum, od toga 75.000 u jugoistočnoj Srbiji. Samo u poslednjoj nedelji potpisano je 10.000 ugovora, pa je zbog velikog interesovanja poslednji rok pomeren za 1. decembar. U Privrednom društvu Jugoistok kažu da će biti naplaćeno 5,5 milijardi dinara duga, čime će ovaj deo Srbije promeniti neslavni status najvećih dužnika. Za sada nema najave produženja reprograma, a neredovne platiše dobijaće tužbe.

U niškoj Distribuciji potpuno drukčija slika nego pre nekoliko dana. Pred šalterima samo redovne platiše, i tek po koji potpisnik sporazuma za reprogram duga. Teret, kažu, polako počinju da skidaju.
Prema podacima EPS-a, šansu za reprogram duga za struju iskoristilo je više od 55 odsto dužnika. U Privrednom društvu Jugoistok kažu da je do sada potpisalo 75.000 dužnika, a pošto su neki uhvatili poslednji voz da se prijave, potpisnika će biti još.
Elektroprivreda Srbije ponudila je građanima, u trećem reprogramu, da zaostale dugove za struju plate od 12 pa čak do 120 rata. Sporazum su sklopili većinom manji i srednji dužnici među domaćinstvima, ali i veliki dužnici kao pravna lica – među prvima je u reprogram ušao i Grad Niš.
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.