17. Simpozijum epizootiologa i epidemiologa (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 23.Apr.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

17. Simpozijum epizootiologa i epidemiologa (VIDEO)

Aktuelna epizootiološka i epidemiološka situacija i strategije kontrole samo su neke od tema 17. simpozijuma epizootiologa i epidemiologa koji se održava u Nišu. Pored domaćih, stručne radove izložiće i veterinari iz okolnih zemalja.
Lekari su angažovani na očuvanju zdravlja ljudi, a veterinari na očuvanju zdravlja životinja i eko sistema.Početkom svake godine utvrđuju strategiju suzbijanja bolesti da bi sprečili potencijalnu štetu.
Pored sekcije za zoonoze, organizator >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ovog tradicionalnog simpozijuma jesu i srpsko veterinarsko društvo i veterinarski specijalistički Institut „Niš“.
Veterinarski specijalistički Institut „Niš“nedavno je osnovao i laboratoriju za molekularnu dijagnostiku. Polaže pažnju na edukovanje kadrova i usvajanje novih metoda radi ubrzanja dijagnostike i suzbijanja zaraza domaćih životinja u što kraćem roku.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.