“12 gnevnih žena” u niškom Narodnom pozorištu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 23.Dec.2014, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“12 gnevnih žena” u niškom Narodnom pozorištu (VIDEO)

U niškom Narodnom pozorištu večeras je premijerno odigran komad “12 gnevnih žena” na tekst Jelene Mijović u režiji Ivana Vukovića. Urađen je po motivima filma “12 gnevnih ljudi”,a ansambl čine 12 žena i dva muška lika . Radnja komada preseljena je u Srbiju , sa idejom reditelja da se vidi šta bi se dogodilo kada bi američki porotnički način suđenja bio korišćen u našoj zemlji. U ulogama 12 porotnica nastupile su glumice: Evgenija Stanković, Katarina Arsić, Ivana Nedović, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Snežana Petrović, Maja Vukojević Cvetković, Katarina Mitić, Vesna Stanković, Jasminka Hodžić, Vesna Josipović, Sanja Krstović, Zorica Damjanović i Maja Banković, a u muškim ulogama glumac Oliver Šukletović i naturščik Miloš Rušitović. Prvu reprizu “12 dnevnih žena”, Nišlije mogu očekivati januara sledeće, 2015. godine.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Premijerno izvedena predstava "12 gnevnih žena"

Izvor: JužneVesti.com, 24.Dec.2014, 16:48

Kako 12 porotnica sa drugačijim pogledima na svet i iskustvima odlučuju o sudbini mladog Roma optuženog za ubistvo pokazuje drama “12 gnevnih žena”, koja je premijerno izvedena u niškom Narodnom pozorištu...Ako je suditi prema aplauzima i stojećim ovacijama, publici se dopao novi pozorišni...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.