Novi Live Aid dogodine u Srbiji?

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Live Aid dogodine u Srbiji?

Nakon uspešnog koncerta na Nišvilu, slavni muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru Ivanu Blagojeviću svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri

Direktor Blagojević mu je tom prilikom izložio svoj koncept potencijalno novog Live Aid-a 13. jula 2020 tačno na 35 godišnjicu slavnog događaja.

"Predložio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima na zapadno - balkanskoj ruti, a da se prikupljenim novcem obnove porušeni domovi migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da radni naslov te humanitarne akcije bude 'Home sweet Home'", rekao je on.

Gradsko polje u Niškoj tvrđavi bilo bi idealno mesto koje može da primi 100.000 posetilaca, a sam Niš nalazi se na glavnoj raskrsnici migrantskih puteva i poseduje adekvatan aerodrom .

Srbija , Makedonija , Albanija , Crna Gora i Bosna i Hercegovina su najviše opterećene prihvatom izbeglica, ali ništa manje problema nemaju ni Grčka, Bugarska i Rumunija, pa i Hrvatska i Mađarska.

Bob se saglasio da njima treba pomoći, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu njihovih zemalja na nivo pre ratova kao preduslov njihovog povratka.

"Obojica smo se saglasili da siromašne zemlje Zapadnog Balkana podnose najveći teret migrantske krize, a da najveći benefit krize imaju najrazvijenije evropske zemlje koje dolaze do jeftine radne snage kojoj pripadaju najteži poslovi, često nedostojni njihovog obrazovanja. Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadno balkanskoj ruti, ali da nije moguće obezbediti donatore, muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula 2020", izjavio je Blagojević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bob Geldof i direktor Nišvila u pregovorima o novom Live Aid-u

Izvor: BalkanRock.com, 15.Avg.2019

Nakon uspešnog koncerta na Nišvilu, slavni muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru Ivanu Blagojeviću svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri, a koja će ubuduće krasiti vitrine Nišvil džez muzeja pored njegove fotografije sa koncerta gde svira na istoj Hohner usnoj...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.