Nišvil poklanja džez Srbiji

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišvil poklanja džez Srbiji

Organizatori niškog džez festivala najavili su 80 koncerata širom Srbije. Savet Festivala još nije odlučio da li će prihvatiti tri miliona dinara koje je Ministarstvo kulture naknadno izdvojilo.

Nedostatak sponzora, a time i nedovoljno novca, obeležili su pripreme za ovogodišnji niški džez festival. Ipak, uprkos problemima, sa 80 koncerata na više bina i u nekoliko gradova, Nišvil će održati dosadašnji nivo, saopšteno je na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Problem s parama je dugogodišnji, i pored podrške grada od 17 miliona dinara. Savet festivala još nije odlučio da li prihvata tri miliona dinara koje je Ministarstvo kulture naknadno izdvojilo.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević smatra da to nije samo pitanje ovog festivala.

Koliko god da je bilo problema, od Kajli Istvuda na otvaranju, Džezanove, Gindžer Bejker benda, Rona Kartera i Nuvel Vag na zatvaranju, Nišvil najavljuje ozbiljno četvorodnevno dešavanje. Pored dve glavne bine, i Šabanove na keju - doduše samo na jedno veče, na još dva mesta u gradu će se slušati džez.

Niš se priprema za Nišvil. Čak i oni koji ga ne posećuju zdušno ga podržavaju.

Iz uobičajenog pratećeg programa izdvajamo Džez teatar, a osim u Nišu, Nišvil će se, na jedno veče, seliti u Pirot, Vranje, Aranđelovac, Zaječar i Kruševac.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236-588
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.