Nišvil i u zatvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2016, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišvil i u zatvoru

Niška grupa "Benny Brickman Band" i bugarski sastav "Poduene Blues Band", koji će 11. avgusta nastupiti u glavnom programu Nišvil džez festivala, dan kasnije održaće koncert u niškom Kazneno popravnom zavodu, najavili su organizatori manifestacije.

U tradiciji čuvenih "zatvorskih koncerata", bili oni stvarni kao legendarni nastup Džonija Keša u zatvoru Folsom, ovekovečen i na albumu, ili fikcija kao na kraju filma "Braća Bluz", Nišvil ovim programom želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da onima koji su privremeno "sa one druge strane ograde" omogući da osete delić atmosfere festivala što bi trebalo, kako objašnjavaju, da doprinese njihovoj lakšoj adaptaciji kada budu izašli na slobodu.

Ovaj jedinstveni koncert kao deo pratećih programa, Nišvil organizuje u saradnji sa Upravom Kazneno popravnog zavoda koja je sa zadovoljstvom prihvatila ideju.

Interesantno je da su članovi "Poduene Blues Benda", pre 27 godina, svoj prvi nastup u karijeri, imali upravo u sofijskom zatvoru, a nedavno su u Nemačkoj, gde često nastupaju, održali koncert u kelnskom zatvoru.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.