Izvor: B92, 11.Avg.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Ipak spomenik Bajramoviću

Niš -- Spomenik pevaču Šabanu Bajramoviću ipak će biti postavljen na nišavskom keju u centru Niša, gde je postavljen betonski postament.

Kako je rečeno iz gradske uprave, svečano otkrivanje zakazano je četvrtak.

Protiv lokacije na nišavskom keju bio je inicijator podizanja spomenika, direktor džez festivala "Nišvil" Ivan Blagojević, koji je predlagao da spomenik bude postavljen u pešačkoj zoni u centru grada.

Odluku o lokaciji doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Zavod za urbanizam, na predlog Turističke organizacije Niša, a podržao ju je i gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Festival "Nišvil" je pokrenuo inicijativu da se podigne spomenik Bajramoviću, a novčane priloge su do sada dali Bajramovićevi prijatelji Goran Bregović, Goran Paskaljević, Ljubiša Samardžić, Zoran Živković, kao i gradonačelnik Niša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.