Zimonjić: Neverovatno; Kecman: Za Novaka nema granica

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 09:39

Zimonjić: Neverovatno; Kecman: Za Novaka nema granica

Proslavljeni srpski teniser Srbije Nenad Zimonjić i novinar B92.net Zoran Kecman govorili su o Novaku Đokoviću i novoj titulu na Rolan Garosu.

Novak je osvojio 19. Grend slem titulu savladavši Stefanosa Cicipasa posle preokreta u finalu.

O velikom uspehu govorili su Nenad Zimonjić i novinar B92.net Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kecman.

"Jednostavno, ovo je neverovatan uspeh, ja sam pod utiskom i sada jer znam koliko je teško biti u situaciji da igrate protiv najvećeg rivala, što je njemu Nadal. Da se pobedi Nadal u tako teškom i zahtevnom meču velika je stvar. Čovek se iscrpi u tim situacijama, a on se opet podigao u finalu. Kod Nadala 0:5 u prvom setu, pa da smogne snage i da veruje u pobedu, to je neverovatno. Bio je neverovatan nivo tenisa, posebno treći set koji je prelomio. Niko nije verovao da u finalu može da smogne snage i da se vrati, on se izdigao i opet vratio i odigrao takva tri seta bez šanse ikakve za Cicipasa. Nije imao nijednu brejk loptu u tri seta. Istorijska pobeda, ostvario je nešto što niko nikada nije uradio i to je fancinantno. Samo je nebo granica", kaže Zimonjić.

Novak se izdigao opet kao feniks.



"Upravo je to, mnogo su mu pomogli Federer i Nadal da postane ono što jeste danas. Većina bi se zadovoljila da bude treća iza njih, ali ne i Novak. Maksimalna posvećnost i rad su ga doveli do svih ovih rezultata. To su godine i godine rada, želje i motivacije. Ono što on radi na terenu je neverovatno. Privilegovani smo da gledamo tenis na ovom nivou i kako oni pomeraju granice, koje su neshvatljive. Videlo se u finalu kod Cicipasa da je odigrao fenomenalno dva seta, ali ni posle toga nije bio blizu pobede"
, rekao je Zimonjić.

Radmilo Armenulić je rekao da je Novak odigrao najbolje setove sada na šljaci.

"To je sada sve diskutabilno. Novak je svakako posebno. Njegova motivisanost je da postane najbolji svih vremena i na dobrom je putu jer mu je to uvek bio cilj. On i dalje uči nove stvari, što nije slučaj sa većinom tenisera i sportista. Novak je na svim podlagama odličan i nedodirljiv je. Bilo bi fenomenalno da osvoji sva četiri Grend slema i da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama".

"Za Novaka nema granica, on ih pomera, sve moguće granice. Mnogi su sumnjali pre meča sa Nadalom, rekli su da je kralj šljake i to je tačno. On je faktički tamo nepobediv. Ali ako postoji jedan čovek koji može to da sruši je Novak Đoković. Uradio je to na spektakularan način. Pobediti ga i ostaviti ga bez daška energije je stvarno neverovatno. Potrebna je ogromna mentalna i fizička snaga, kao i veština", rekao je novinar B92.net Zoran Kecman i govorio o Olimpijskim igrama:

"Naravno, to je njegov veliki san odavno. Od 2008. godine nije osvojio olimpijsku medalju, od te bronze imao je dva neuspeha. Sinoć su ga pitali da li je tako nešto moguće, on je rekao da jeste i da je sve moguće. Sada on komanduje. Po drugi put vezuje AO i RG i sada ide na Vimbldon kao apsolutni favorit, pa idu OI i UO. Ceo teniski svet strahuje i pita se da li on može to da uradi".

U Tokiju se igra na betonu.

"Novak je neverovatno prilagodljiv. Kako god da ga bacite, on će se dočekati na noge. Lako se aklimatizuje i privikava na različite podloge. Razmišljao je 2018. da ne igra Vimbldon, pa je došao i osvojio ga. Ne plašim se, optimista sam da će osvojiti zlato", kaže Zoran Kecman.

Šta bi Zimonjić rekao za Novaka, kako bi ga opisao?

"On je ponos Srbije, sportista koga su proglašavali najboljim sportistom planete. On je neko ko ispisuje istoriju sporta i svetskog i našeg. Na putu je da bude najbolji svih vremena u svakom segmentu. Sve je uspeo da osvoji barem dva puta. Sve je uspeo, drži mnogo rekorda. Verujem da sve što mu je ostalo da osvoji i uradi, on to može. Ja sam ga upoznao kada je imao 12 godina i tada mi je bilo jasno. Gledao sam ga često i znam sve i puno mi je srce, presrećan sam zbog njega", rekao je Zimonjić.

Što se tiče finala, Zoran Kecman nam je dao odgovor o publici i navijanju protiv Novaka.

"Ja sam imao prilike uživo da prisustvujem Novakovim mečevima na Grend slem turnirima i to je stvarno tako. Publika je uvek na strani protivnika i to mi je razumljivo jer je Novak šampion, pa oni navijaju za slabije. Novak se time hrani, što je više publika protiv njega, on je jači. To je pokazao svuda, a i sada u Parizu. Kada su mu zabijali prst u oko, on ih je utišavao", rekao je Zoran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.